USKRSNA ČESTITKA

Krist je Uskrsnuo! Aleluja!

Svim čitateljima naše stranice neka je sretan i blagoslovljen Uskrs - dan Kristove pobjede! S Kristom i mi možemo pobijediti! Aleluja!

fra Ivan

 

Novi broj župnog lista

Novi broj župnog lista - USKRS 2012.

 

HODOČAŠĆE U PADOVU

Župe drniškog Dekanata ograniziraju hodočašće u PADOVU ( SV. LUKI EVANĐELISTI, SV. ANTI I SV. LEOPOLDU MANDIĆU). Polazak: 8. lipnja 2012. Povratak: 9. lipnja 2012. Cijena850 kn (prilikom prijave molimo uplatiti iznos od 400 kn, a ostatak do polaska, cijena uključuje autobus, putno osiguranje, večeru, spavanje u dvokrevetnim sobama i doručak ). Prijave: kod svojih župnika.

 

MILJEVAČKA VEČER U ZAGREBU

Miljevačka večer u Zagrebu bit će 18. veljače 2012. godine s početkom u 19 sati u restoranu "Stara zagrebačka škola" u Utrinana, Mihovila Kombola 2a. Cijena po osobi 200 kn. Prijave kod tajnice gđa. Anka Kulušić 098 817-365.

Dobro došli!

 

BOŽIĆNA I NOVOGODIŠNJA ČESTITKA

Svim župljanima župe Imena Isuova kao i svim čitateljima naše stranice neka je sretan i blagoslovljen Božić kao i Nova 2012. godina. Neka Vas mir i Božji blagoslov prati na svim putevima i na svim mjestima "ma gdje god bili".

fra Ivan, župnik

 

Novi župni list "MILJEVCI"

List možete peuzeti u pdf-formatu.

U novom broju lista "MILJEVCI" između ostaloga možete pročitati slijedeće teme:

 • Župnikova uvodna riječ
 • Doživjeti Božić u srcu
 • Blagoslov obitelji
 • Propovijed fra Zvjezdana Linića
 • Treća Božja zapovijed
 • Sakrament ispovijedi
 • Posveta crkve
 • 19. obljetnica oslobođenja Miljevaca
 • Napravljene mrtvačnice i obnovljene crkve
 • Nogometni turnir
 • Darovatelji
 • Druge teme i članci
 

Zagreb: Osnovana podružnica Miljevačkog sabora

Z A P I S N I K

sa sastanka okupljenih miljevčana i gostiju u dvorani tribine grada Zagreba, Kaptol 27

dana 12.11.2011. godine s početkom u 11,00 sati 

            Sastanak je održan temeljem poziva upućenog svim miljevčanima u Zagrebu na slavlju sv. mise u samostanu MB Lurdske - 06.11.2011. godine, a nazočili su mu uz fra Ivana Maletića, župnika Župe Imena Isusova Miljevci i

Blažanović Anka

Ivić Vinko

Lovrić Nikica

Skelin Mate

Šostera Josip

Babić Dino

Kulušić Anka

Malenica Niko

Skelin Paško

Vatavuk Šime

Dujić Anka

Lovrić Ante

Ognjan Renato

Sunko Nikola

Višić Ante

Dujić Mladen

Lovrić Ivica

Perišić Ante

Sunko Senija

Višić Niko

Dželalija Marko

Lovrić Joso

Pilić Joso

Škeljo Šime

Vlaić Zdravko

            Pozdravljajući nazočne fra Ivan Maletić je predložio da se u cilju bolje organizacije susreta i druženja miljevčana kojih u Zagrebu ima oko tri tisuće, izabere odbor koji će djelovati unutar „Miljevačkog Sabora“ u Zagrebu pa bi se tako osnovao odbor u Splitu, Dubrovniku. Istaknuo je kako se mi međusobno poznajemo pa možemo predložiti osobe koje hoće, mogu i žele se aktivirati u odboru te predložio da se predstavimo.

Nakon toga nazočnima se obratio gospodin Ivica Lovrić podržavajući izlaganje fra Ivana Maletića kao i potrebu da se svi aktivnije uključimo u promoviranje našeg kraja poglavito što će se naredne godine svečano proslaviti 20. godišnjica oslobađanja Miljevaca.

Po predstavljanju svih nazočnih i provedene diskusije izabrani su članovi odbora koji će u međusobnoj komunikaciji definirati daljnje aktivnosti:

PREDSJEDNIK:      Ivica Lovrić

TAJNIK:                    Anka Kulušić

 VIJEĆE:                   Vinko Ivić

                                  Šime Vatavuk

                                  Ante Lovrić

                                  Joso Šostera

                                  Šime Škeljo

                                  Joso Pilić

                                  Renato Ognjen

Sastanak je završen u 13,00 sati.

 

 

Zagreb: Misa za Miljevčane u Zagrebu i okolici

Tradicionalno okupljanje Miljevčana koji žive i djeluju u Zagrebu i okolici i ove godine će biti 6. studenoga u 12.30. Okupljanje će početi slavljenjem svete mise u samostanskoj crkvi M.B. Ludrske u Zagrebu, Vrbanićevoj 35, s početkom u 12.30 sati. Misno će slavlje predvoditi fra Ivan Maletić, a propovijedat će fra Petar Pletikosa. Nakon mise nastavit će se druženje u samostanskoj dvorani. Dobro došli…

 

SLAVLJE POSVETE CRKVE IMENA ISUSOVA U DRINOVCIMA

Nakon uspješne obnove crkve Imena Isusova u Drinovcima (Miljevci) svečano misno slavlje na 30. nedjelju kroz godinu,  23. listopada 2011. godine, povodom posvete obnovljene župne crkve, predvodio je mons. Ante Ivas, biskup šibenski uz koncelebraciju četvorice svećenika.

„Po prastarom običaju Crkve (zajednice vjernika), crkvu (materijalnu građevinu) treba svečanim obredom Gospodinu posvetiti, jer se ona gradi kao građevina namijenjena isključivo i trajno okupljanju Božjeg naroda i slavljenju svetih otajstava“ (Usp. Rimski Pontifikal, Posveta crkve i oltara). Stoga smo našu župnu crkvu svečanim obredom posvetili kao kuću Božju – mjesto za slavljenje svetih otajstava i okupljanje Božjeg naroda.

Više...